מדחסים וחלקים נוספים במיכון תעשייתי

באמצע המאה השמונה עשרה החל תהליך מרתק בעולם. ממציאים באנגליה החלו לחפש דרכים יעילות יותר לבצע פעולות שהיו מבוצעות על ידי פועלים. מכונות שונות המונעות בקיטור החלו להניע מפעלים שונים. בעלי המפעלים גילו כי הם מצליחים להפיק מאות אחוזים יותר בשבריר מהעלות של פועל פשוט. כך החלה המהפכה התעשייתית שאת תוצאותיה אנו רואים עד היום.

תחילתה של מהפכה

ג'יימס ואט החל את המהפכה עם מנוע הקיטור שפיתח. העקרון היה פשוט למדי – דוד קיטור בוער הפעיל בוכנות שבתורן יכלו להניע מכונות לטוויית חוטים בתעשיית הטקסטיל, ספינות קיטור שהעבירו סחורות מעבר לים ואפילו רכבות. ענפי תעשייה חדשים גדלו ופרחו ואט אט החלו ממציאים נוספים לגלות כיצד ניתן לפתח חלקים נוספים למכונות הענק?

אילו מכונות נוספות נוצרו עם השנים?

עם השנים גלגלי השנים הונעו בשיטות שונות עד שהומצא החשמל והפך להיות אמצעי ההנעה העיקרי של המיכון התעשייתי. כיום, כמעט בכל מפעל תעשייה בנישות רבות ממזון ועד הנעלה נפגוש מכונות המפעילות את מרבית פס הייצור. גם במדינות המתפתחות באסיה עבודות המבוצעות על ידי פועלים בלבד כמעט ונעלמו מהעולם ואנו עדים יותר לעובדים המתפעלים מכונות ומבקרים את פעולתן.
לצד המכונות שנועדו לייצור פותחו מכונות שנועדו למזער את הפסולת הנוצרת במפעלים. היום ניתן למצוא מדחסים הפועלים בצורה אוטומטית ומנוהלים על ידי לוחות בקרה, מכבשים אופקיים ואנכיים המשמשים לדחיסה של קרטונים ופסולת נוספת, דחסני פסולת המצמצמים את הגודל של פסולת המפעל עד לחמישה אחוזים מגודלה המקורי ומכשירים נוספים.

שילוב בין מיכון לטכנולוגיה

בחלק מסוגי התעשייה אנו עדים למהפכה של דיגיטליזציה – כמו מכונות המחוברות לאינטרנט ומכשירים אלקטרוניים המהווים חלק ממהפכת "האינטרנט של הדברים". עם זאת, מכונות רבות לא נועדו להיות "חכמות" יותר אלא הן מצטיינות דווקא בתפעול פשוט ונוח. הדבר דומה במקצת להבדל בין טכנולוגיות אנלוגיות בעולם התקשורת והמוזיקה לטכנולוגיות הדיגיטליות.
מכונות הדחיסה והמכונות המיועדות לסייע למפעל להפטר מהפסולת הנוצרת בו מתאפיינות בעמידות גבוהה ויכולות לעבוד במשך עשרות שנים. ההתפתחות שלהן אינה טכנולוגית אלא מכנית. בעוד המכונות הישנות הצליחו לדחוס את הפסולת עד לרמות של עשרות אחוזים כיום הפסולת נגרסת ונדחסת שנית וכמעט ואינה גוזלת מקום.

פחות פסולת לעולם ירוק יותר

בעידן ה"ירוק" בו אנו מבינים את החשיבות הרבה שיש לצמצום נפח הפסולת הביתית והתעשייתית למוצרים אלה יש חשיבות עליונה. היות ולא כל הפסולת ניתנת למחזור עתידי ואת חלקה לא ניתן לשרוף, היא נטמנת ברחבי העולם. לאחר מאות שנים של הצטברות פסולת כזו נגלה כי למדחסים שצמצמו את נפח הפסולת קיימת חשיבות גם לעתיד האנושות.
לסיכום, העידן התעשייתי הוביל למהפכה בדרך בה מוצרי צריכה רבים יוצרו ואפשר לחסוך הון רב בעליות מוצרים אלה. עם השנים הצריכה הרבה הובילה לכמות גדולה של פסולת ביתית ותעשייתית. למרבה המזל מדחסים המשולבים במפעלים שונים מאפשרים למזער את כמות הפסולת, להוזיל את עלות פינויה ואפילו לסייע לעולם לאזן את נפח הפסולת המצטברת בו לאורך שנים.
 

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

דילוג לתוכן